В Україні різко здешевшали помідори

В Україні різко здешевшали помідори. Так, станом на 31 серпня червоні коштують у середньому 32,74 грн/кг, що майже на 30 грн менше середньої ціни липня в 61,31 грн. Втім, надалі ціни, за прогнозами, зростатимуть, хоча й незначно.

15_tomato.jpg (28.9 Kb)

Про здешевлення повідомляє “Мінфін”. За його даними, в окремих мережах супермаркетів цей овоч продають по 20-57 грн/кг:

Auchan – 57 грн;
Metro – 29,9 грн;
Novus – 19,99 грн;
Varus – 26,9 грн;
Megamarket – 29,9 грн.
Рожеві томати здешевшали ще більше – майже на 43 грн/кг, до 31,6 грн/кг. Ціни в магазинах:

Auchan – 33,9 грн/кг;
Novus – 30,99 грн/кг;
MetrА от помідори сливка скинули в ціні взагалі майже 51 грн/кг і тепер коштують 29,36 грн. В супермаркетах же їх продають по 20-40 грн/кг:

Metro – 31,1 грн;

Varus – 19,9 грн;
Novus – 33,99 грн;
Megamarket – 39,9 грн;
Auchan – 21,9 грн.

Ціни зростатимуть

Втім, надалі вартість помідорів збільшиться. Однак, як розповів виконавчий директор Економічного дискусійного клубу Олег Пендзин, це здорожчання буде практично непомітним і не перевищить 5%.

Причина цього, за його словами, полягає в тому, що сезон цих овочів добігає кінця. “Вони просто вже закінчуватимуться”, – розповідає експерт.

Водночас, зазначають аналітики EastFruit, виробники вже почали підвищувати ціни на свою продукцію. Що в майбутньому призведе до їхнього зростання в магазинах.

Причин здорожчання кілька. Зокрема, скорочення пропозиції тепличного томату, “що пов’язано зі скороченням вибирання у стаціонарних тепличних комбінатах”.

“Також через сильну спеку багато українських виробників втратили значну частину врожаю ґрунтових томатів. Водночас попит на цю продукцію як з боку місцевих оптових компаній, так і роздрібних мереж досить високий, що також надає підтримку ціновому зростанню в цьому сегменті”, – пояснили аналітики.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *