В Україні почала дешевшати капуста

В Україні почала дешевшати білокачанна капуста. Так, 21 лютого фермери готові відвантажувати її по 6-10 грн/кг, що в середньому на 20% дешевше, ніж тижнем раніше. Відповідно, незабаром очікується зниження цін на овоч і в супермаркетах – проте поки що там ціни підросли.

5037_gavrishprof_belokachannaya_kapusta_ot_posadki_do_uborki_rassada.jpg (.72 Kb)

Про здешевлення повідомили аналітики EastFruit. Причиною цього, зазначається, є, перш за все, збільшення пропозиції продукції на ринку – за рахунок відновлення відвантажень тими виробниками, “які раніше воліли притримувати капусту в сховищах в очікуванні вищих цін”.

“Знижувальний ціновий тренд у даному сегменті обумовлений помітним зниженням торговельної активності як з боку оптових компаній, так і з боку роздрібних мереж. Крім того, якість продукції у вже відкритих сховищах стрімко погіршується, що також негативно позначається на цінах білокачанної капусти”, – йдеться у повідомленні.

У супермаркетах капуста поки що дорожчає

Водночас у великих мережах супермаркетів вартість капусти поки що збільшується. Так, за даними “Мінфіну”, 21 лютого ті продають її в середньому по 15,83 грн/кг, що майже на 1 грн перевищує середню ціну січня.

Загалом окремі мережі продають капусту по 14,4-20,26 грн/кг. Так:

Novus – 14,99 грн/кг;
Metro – 14,4 грн/кг;
Auchan – 14,6 грн/кг;
Varus – 14,9 грн/кг;
Megamarket – 20,26 грн/кг.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *