В Україні планують змінитии ціни на алкоголь

В Україні планують збільшити ціни на алкоголь. Мінекономіки готує проект перегляду мінімальних цін на алкогольну продукцію Виробники одноголосно підтримують підвищення – це дозволить їм збільшити прибуток та виграти конкуренцію у контрафактних товарів.

0560_1098_3439_vodka.jpg (29.71 Kb)

Як повідомляє видання UBR.ua, Міністерство економіки опублікувало проект підвищення мінімальних цін. Зокрема, було передбачено зростання мінімальної ціни наступної продукції:

горілка та лікеро-горілчані – на 13%
;коньяк та бренді – на 11-12%;
віскі, ром та джин – на 25%;
шампанське та ігристі вина – на 28%;
вина – на 62%;
сидр та деякі продукти бродіння – на 61-71%.
Через деякий час проект постанови зник із сайту Мінекономіки, старе посилання на нього видає 404 помилки (дані не знайдені). Однак це зовсім не означає, що тема так швидко вичерпала сама себе. Натомість, як запевнив UBR.ua нардеп, заступник голови парламентського комітету з питань фінансів, податкової та митної політики Ярослав Железняк, підвищення обов’язково буде – це лише питання часу.

Залізняк пояснює, що зростання мінімальних цін вигідне чесним підприємцям, які сплачують податки. “Наприклад, пляшка горілки не може продаватися за 50 грн., якщо її собівартість 80 грн”, – говорить нардеп.

За словами Желєзняка, самі виробники і просили депутатів підняти мінімальні ціни. “Виноробна галузь сказала: ви боретеся з тінню, чому не підвищуєте тоді ціни?” – Вказує Железняк.

Виконавчий директор асоціації “Укргорілка” Аліна Шолохман підтверджує слова нардепа. “Як може пляшка вина коштувати дешевше, ніж капучино? Мінімальні ціни мають виконувати свою функцію – коли вони відповідають реальним економічним витратам”, – розповіла Шолохман.

Ярослав Железняк вважає, що поки що рано озвучувати можливу дату підйому “мінімалки”, але вона точно не за горами. Також нардеп не знає, чому відповідний проект постанови таємним чином зник із сайту Мінекономіки.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *