В Україні можуть підвищити штрафи для водіїв вантажівок

Україні уже скоро можуть підвищити штрафи для водіїв великогабаритних транспортних засобів. Відповідальність за адмінпорушення можуть ввести уже в наступному році.

8621_670027.jpg (39.3 Kb)

Відповідний законопроєкт зареєстрували у Верховній Раді України. Зараз його розглядають у Комітеті.

За що штрафуватимуть

В адмінкодекс пропонують додати новий пункт, що передбачає адміністративну відповідальність за порушення правил стоянки. Стосується він водіїв вантажівок, а максимальна сума штрафу складає 6800 грн.

Поліціянти будуть оформлювати протоколи про адмінправопорушення, здійснені водіями великогабаритних ТЗ, а далі справа розглядатиметься у судах. Якщо порушення правил стоянки було малозначним, то від адмінвідповідальності за це можуть звільнити.

Нагадаємо, що з березня 2021 року штраф за порушення правил стоянки складає 20 неоподатковуваних мінімумів, тобто 340 гривень. Але це при умові, якщо порушення не створює загрозу безпеці або не перешкоджає дорожньому руху. У такому випадку штраф буде удвічі більшим.

З кінця травня в Україні також почали штрафувати водіїв за порушення габаритно-вагових норм. Завдяки відновленню роботи вагового контролю вантажівок Укртрансбезпека змогла виявити багато порушників. Деякі «рекордсмени» перевозили навіть на 20 тонн більше, ніж дозволено.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *