В Україні дешевшає картопля: що сталося

На український ринок з початку поточного тижня почали масово надходити партії імпортної картоплі нового врожаю. Це призвело до зниження цін на картоплю на 12% до 14-20 грн/кг.

0978_kartoplya-photo-194e.jpg (56.11 Kb)

Про це йдеться в повідомленні проєкту EastFruit. Також виробники активно розпродують минулорічну картоплю.

“На поточному тижні на українському ринку також істотно зросла і пропозиція місцевої продукції. Так, з настанням відносно теплої погоди, більшість виробників поспішають реалізувати обсяги минулорічної картоплі, що залишилися на зберіганні, і повністю сконцентруватися на посівній кампанії.

Тим часом населення також почало активно розпродавати залишки картоплі, якісні показники якої здебільшого досить невисокі”, – йдеться в повідомленні.

Слід зазначити, що овочі з т.зв. “борщового набору” стали рекордсменами зі зростання своєї вартості серед усіх споживчих товарів з початку 2024 року. Наприклад, картопля здорожчала одразу на 50,4%.

Зазначимо, в Україні суттєво знизилися ціни на білокачанну капусту. Популярний овоч на ринках лише за тиждень подешевшав на 17%. У великих мережах супермаркетів капусту продають у середньому по 13,96 грн/кг, тоді як на початку березня середня ціна становила понад 15 грн/кг.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *