В Україні дешевшає борщ

Ціна на капусту в Україні в середньому на 11% вища, ніж минулого року.

5037_gavrishprof_belokachannaya_kapusta_ot_posadki_do_uborki_rassada.jpg (.72 Kb)

Цього тижня в Україні почалося зниження відпускних цін на білокачанну капусту, повідомляють аналітики платформи EastFruit.

Зазначається, що зниження цін у даному сегменті пов’язане зі збільшенням пропозиції даної продукції на ринку. Цього тижня відновили відвантаження ті виробники, які раніше вважали за краще притримувати білокачанну капусту в сховищах в очікуванні вищих цін.

“Так, сьогодні українські фермери вже готові вести відвантаження білокачанної капусти по 6-10 грн/кг (0,16-0,26 дол./кг), що в середньому на 20% дешевше, ніж тижнем раніше”, – йдеться у повідомленні.

За словами операторів ринку, тренд на зниження ціни у цьому сегменті зумовлений помітним зниженням торговельної активності, як з боку оптових компаній, так і з боку роздрібних мереж. Крім того, якість продукції у вже відкритих сховищах стрімко погіршується, що також негативно позначається на цінах білокачанної капусти.

“Проте, зазначимо, що, попри зниження цін, наразі ціна на капусту в Україні в середньому на 11% вища, ніж в аналогічний період минулого року”, – наголосили аналітики EastFruit.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *