В Україні ціни на цибулю йдуть вгору

В Україні з серпня ціни на цибулю зросли на 40%.

0737_5c950e2c0ec8a.jpg (50.13 Kb)

Середня оптова ціна на цибулю вже сягнула 14 грн/кг, передає EastFruit.

Аналітики кажуть, що оптові ціни на цибулю в Україні зараз зростають швидше, ніж минулого сезону. Тоді до весни оптова ціна на цибулю сягнула 48 грн/кг. Роздрібна була ще вищою

У сезоні 2022-2023, перед рекордним зростанням, ціни до кінця першої декади грудня піднялися на 25% відносно цін на початок збирання. Тоді темпи зростання цін були майже на 40% нижчими, ніж зараз. Але рівень цін й під час збирання цибулі минулого року був нижчим.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Україні різко знизилися ціни на овочі та фрукти: в НБУ назвали причину

“На відміну від минулого сезону, коли перспективи зростання цін на цибулю не піддавалися жодним сумнівам, цього року ситуація кардинально інша. І хоча більшість учасників ринку твердо вірить у зростання цін на цибулю до весни, дуже часто саме більшість і помиляється у своїх прогнозах”, – сказав економіст інвестиційного департаменту Продовольчої й сільськогосподарської організації ООН Андрій Ярмак.

Загалом рівень цін на цибулю наразі є звичайним для цієї пори року.

“Якщо не буде природних катаклізмів, то можна припустити, що, найімовірніше, істина буде десь посередині. Не виключено, що ціни на цибулю в регіоні, за винятком Центральної Азії, можуть дещо зрости, але їхнє зростання, скоріш за все, буде нижчим за очікування трейдерів”, – прогнозують аналітики.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *