В Україні є висока ймовірність зростання вартості ЖКП

В Україні в 2024 році існує висока ймовірність зростання вартості комунальних послуг. Йдеться, зокрема про газ, гарячу воду та опалення

6997_0_main_new_12247194.jpg (59.43 Kb)

Фахівці НБУ вважають, що наразі утримання підвищення тарифів дозволить стримувати адміністративну інфляцію. Про це йдеться в прогнозі Національного банку України (НБУ) на поточний 2024 рік.

Однак це подорожчання не відбудеться до завершення терміну дії мораторію на підвищення комунальних тарифів у 2025 році. Таким чином, у 2024 році українські споживачі продовжать оплачувати ці послуги за поточними тарифами, вважають експерти Нацбанку.

Скасування мораторію передбачається лише у 2025 році, за допущеннями прогнозу від НБУ. Фахівці вважають, що утримання підвищення тарифів дозволить стримувати адміністративну інфляцію.

Зазначається, що можливим варіантом буде поступове підвищення тарифів з розширенням соцпідтримки для населення через субсидії. Нацбанк прогнозує відсутність різкого зростання тарифів, передбачаючи їхнє підняття на кілька етапів та одночасне розширення підтримки для населення за рахунок субсидій.

У Міненерго також повідомили, що невдовзі не передбачається зростання тарифів на електроенергію, і до закінчення опалювального сезону ціни на електроенергію залишаться на рівні 2,64 грн за кіловат-годину, незалежно від обсягу споживання.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *