В Україні стався обвал цін на улюблену сезонну ягоду

На гуртовому ринку “Шувар” черешня коштує від 100 до 140 грн за кілограм, що значно менше порівняно з початком сезону, коли середня ціна становила 175 грн за кілограм. Однак, ціни в супермаркетах досі тримають високу планку і варіюються від 114 до 320 грн за кілограм, залежно від якості та логістичних факторів.

6795_chereshnya-valeriy-chkalov-1-1500x1500.jpg (78.12 Kb)

Про це повідомила Тетяна Попович, керівник відділу маркетингу оптового ринку сільськогосподарської продукції “Шувар”. Основними регіонами, де вирощують черешню є Закарпаття, Буковина, а також південні області України, включаючи Херсонщину та Одещину.

Перші партії черешні переважно походять із Закарпатської області, що пояснює ранній початок сезону у 2024 році. Завдяки сприятливим погодним умовам цього року сезон української черешні стартував майже на три тижні раніше, ніж зазвичай.

На початку сезону вартість черешні була на 16% нижчою, ніж у минулому році. Цей факт, а також ранній початок сезону, сприяли зростанню попиту на черешню. Нинішня цінова ситуація є вигідною як для споживачів, так і для виробників, оскільки стабільні ціни забезпечують доступність продукту для широкого кола покупців.

Прогнозується, що ціна на черешню буде коливатися залежно від якості та кількості врожаю, а також від погодних умов і логістичних факторів. Зокрема, погодні умови можуть визначати цінову політику на ринку.

Ціни на черешню

Ще не всі магазини отримали поставки черешні, проте деякі вже починають виставляти її на продаж. Очікується, що в міру збільшення поставок ціни можуть змінюватися, але поки середня ціна становить близько 180 грн за кілограм. Зокрема:

METRO – 299,90 грнкг;

Varus – 189 грнкг;

Auchan – 119,90 грнкг;

Сільпо – 320,90 грнкг;

На ринках ягоду продають дешевше – в середньому по 150-190 грн/кг. Так:

на ринку “Столичний” кілограм черешні коштує в середньому 190 грн/кг. При цьому ціни коливаються від 150 до 230 грн;
на ринку “Шувар” – 159,60 грн/кг.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *