Тарифи на світло рекордно підскочать

Експерт сподівається, що Кабмін не підтримає рішення про підвищення тарифів на світло.

8803______500x317.jpg (39.64 Kb)

Вже з 1 червня в Україні може зрости тариф на електроенергію: Національна комісія, яка здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг офіційно запропонувала українському уряду затвердити єдиний тариф на світло.

На скільки підніметься ціна в платіжках за електрику, в ефірі “Сніданку з 1+1” розповів експерт, директор центру досліджень енергетики Олександр Харченко.

Він висловив сподівання, що Кабмін не підтримає це рішення, бо воно, з одного боку, не вирішує проблеми в галузі, а з іншого – створює дуже некомфортну ситуацію для людей.

“Люди все ще не розуміють, за що цей тариф і чому він саме такий. Навіть я не розумію, чесно, жодних розрахунків не показано”, – каже експерт.

У нього запитали, на скільки у такому разі здорожчає платіжка за електроенергію для українців. Він приблизно порахував:

“Ну, десь якщо взяти 2-3-кімнатну квартиру, то буде від 150 до 250 грн додаткових витрат”.

Підвищення тарифів на світло в Україні
Нагадаємо, НКРЕКП розглядає кілька варіантів зміни тарифів на електроенергію – на рівні 2,40 грн та 2,80 грн за 1 кВт/год. У комісії обіцяють підготувати нову програму цільового соціального захисту для вразливих категорій українців.

Член комітету парламенту з питань енергетики та житлово-комунальних послуг Сергій Нагорняк заявляв, що після збільшення тарифів на елекроенергію до 2,88 грн за кВт/год суми у платіжках в середньому зростуть на 150-200 грн.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *