Суд заборонив платне паркування у столиці

З 21 лютого плату за паркування у столиці стягувати не можуть — Шостий апеляційний адмінсуд Києва підтвердив рішення Окружного адмінсуду щодо визнання протиправним та скасування розпорядження КМВА, яким затверджені тарифи на платне паркування в місті.

5569_d547b60-3j0a0988-id71623-1300x867-1-1200x675.jpg (47.08 Kb)

Про це повідомив у Facebook голова Північного міжобласного територіального відділення Антимонопольного комітету України Олексій Хмельницький.

«Чекаємо на дійсно нові та обґрунтовані тарифи від київської влади», — написав Хмельницький.

За його словами, апеляційний суд підтвердив, що розпорядження КМВА від 07.11.2022 № 735 про встановлення тарифів 35 грн за годину у першій зоні (25 та 5 грн — у другій та третій відповідно) КП «Київтранспарксервіс» на послуги з користування майданчиками для платного паркування транспортних засобів, які надаються КП, — незаконне. Рішення суду вступило в законну силу.

Хмельницький нагадав, 13 жовтня 2023 року Тимчасова адмінколегія АМКУ встановила, що ціни на паркування в Києві – знову завищені. Штраф за два повторних порушення Київтранспарксервіс конкурентного законодавства — 6,6 млн грн.

«Колегія визнала, що КП «Київтранспарксервіс», яке розрахувало ціну на послуги паркування у столиці в 35 грн за годину, скористалося своїм монопольним становищем під час формування вартості такої послуги, а Київська міська військова адміністрація це порушення «легітимізувала».

За результатами розгляду, ТАК АМКУ оштрафувала КП «Київтранспарксервіс» на 3,3 млн гривень та зобов’язала комунальників та КМВА припинити правопорушення”, — додав він.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *