Шоколад в Україні вже скоро стане делікатесом

Світ зіткнувся з критичним дефіцитом какао через старіння дерев, розповсюдження хвороб і несприятливі кліматичні умови в Західній Африці –основному регіоні постачання. Ці умови вже призвели до різкого стрибка цін на какао на ф’ючерсних ринках. Так, в Україні ціни на шоколад можуть подвоїтися вже цього літа.

8770_50_main-v1710784302.jpg (73.02 Kb)

За минулий рік до початку березня ціни на какао зросли більш ніж удвічі. Спекулянти, які сподівались на зниження цін, масово залишають ринок, йдеться в матеріалі Bloomberg.

Західна Африка, яка забезпечує близько половини всього світового постачання какао, страждає від старіння какао-дерев та руйнівних хвороб. Погіршення погодних умов у Кот-д’Івуарі та Гані стало “останньою краплею”, що призвело до значних збоїв у виробництві. Відтак, ціни на ф’ючерси стрімко зросли на 70% із початку березня, досягнувши рекордних показників.

Глобальні виробники шоколаду вже відчувають наслідки кризи, з деякими заводами закритими від Малайзії до Німеччини та Чикаго. Невдачі на ринку вже спровокували юридичні позови проти деяких компаній. Ринок очікує період нестабільності і ризику з низькою ліквідністю.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *