Подорожчання помідорів в Україні різко пішло на спад

В Україні цього тижня помітно знизилася ціна на імпортні томати.

8329_tomato.jpg (28.9 Kb)

Після подорожчання цієї продукції тижнем раніше, темпи збуту турецьких помідорів значно знизилися, а пропозиція навпаки зросла. Про це повідомляють аналітики проєкту EastFruit.

В умовах, що склалися, продавці прийняли рішення знизити відпускні ціни на імпортні томати, щоб не допустити скупчення нереалізованої продукції на складах оптових компаній.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Картопля дешевшає через невисокий попит

За даними щоденного моніторингу проєкту, сьогодні тепличні помідори виробництва Туреччини надходять у продаж по 70-80 грн/кг ($1,79-2,04 /кг), що в середньому на 18% дешевше, ніж тижнем раніше.

Як зазначають ключові гравці ринку, знижувати ціни в цьому сегменті доводиться з кількох причин. Так, збільшення пропозиції імпортної продукції провокує знижувальний тренд у сегменті тепличних томатів, тоді як темпи збуту істотно сповільнилися.

У результаті, сьогодні імпортний томат в Україні вже коштує в середньому на 20% дешевше, ніж у першій половині квітня 2023 року. При цьому більшість операторів ринку схильні вважати, що знижувальний ціновий тренд у даному сегменті переважатиме на ринку і наступного тижня.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *