Ціни на виноград пробили психологічну позначку

Зазначається, що дешевої ягоди цього року чекати не варто.

5408_1601028654-9420.jpg (65.59 Kb)

Урожай винограду в Україні цього року низький, як і якість ягід. Ця ситуація безпосередньо вплинула на зростання цін на виноград.

“Цього року через посушливі погодні умови і сильну спеку, якість і кількість винограду дуже низька. У нас не тільки неврожай, а й дрібний виноград, він, фактично, розміром із родзинки. “На коні” були лише ті, дуже нечисленні господарства, в яких є крапельний полив. Вони, звісно, отримали плановий врожай і, з огляду на це, хороші оптові ціни: 45-55 гривень за кілограм винограду. Це для столового винограду досить висока ціна”, – розповів президент Української плодоовочевої асоціації Тарас Баштанник в інтерв’ю SEEDS.

При цьому він вказав, що фермери, які займаються виноградом, змушені скорочувати площі насаджень через погодні умови та низку інших проблем.

“Краще мати, скажімо, 10 га якісного столового винограду хорошого сорту на поливі, ніж 100 га без зрошення. З огляду на поганий врожай, ціни на виноград цього року дуже високі, а обсяг урожаю на порядок менший через спеку”, – підсумував експерт.

Ціни на виноград у супермаркетах України

В АТБ найдешевший виноград обійдеться по 84,95 грн/кг.
При цьому в Auchan ціни стартують від 109 гривень за кілограм.
Водночас у Сільпо за ягоду доведеться викласти мінімум 119 гривень за кілограм.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *