Ціни на моркву в Україні різко впали

Ціни на моркву в Україні різко впали. Супермаркети 2 серпня продавали її в середньому по 27,22 грн/кг, що одразу на 22,54 грн менше середньомісячної ціни липня у 49,76 грн. І це при тому, що з початку серпня на той час минуло менше 2 повних діб.

0733_376404_1.jpg (68.75 Kb)

Про це повідомляє “Мінфін”. За його даними, в окремих мережах супермаркетів морква коштує (за 1 кг):

Metro – 24,86 грн;
Megamarket – 36,9 грн;
Varus – 19,9 грн.

Здешевшала і молода морква. Її ціна впала на 23,46 грн/кг – із середніх 47,41 грн до 23,95 грн. У супермаркетах овоч продають по (за 1 кг):

Novus – 25,99 грн;
Auchan – 21,9 грн.

Фермерам доводиться знижувати ціну

За словами аналітиків EastFruit, виробники аимушені знижувати ціни на моркву. Насамперед, через низький попит на овоч.

Крім того, наголошується, збирання врожаю нині перебуває в активному стані. Відповідно, на ринку моркви стає більше, що при невеликогому попиті провокує зниження ціни на неї.

“Пропозиція моркви на ринку наразі помітно більша, ніж торік, що зумовлено зростанням виробництва цього коренеплоду. Варто зазначити, що наразі морква в українських господарствах уже в середньому на 22% дешевша, ніж в аналогічний торішній період”, – йдеться у повідомленні.

Що буде далі

Ситуація, що склалася, зазначають аналітики, може призвести до того, що в подальшому морква здешевшає ще дужче. Що, наголошується, визнають і самі фермери.

“Українські фермери змушені й надалі знижувати відпускні ціни на моркву в умовах зростання пропозиції й невисокого попиту. При цьому гравці ринку не виключають подальшого цінового зниження в цьому сегменті, якщо темпи збуту цієї продукції не прискоряться”, – констатують автори матеріалу.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *