Ціна на моркву в Україні стрімко йде вгору

В Україні спостерігається подорожчання моркви. До цього, призвів підвищений попит на неї напередодні Нового року.

6743_4_main.jpg (84.86 Kb)

Зокрема, активніше закуповують моркву великі компанії та роздрібні мережі. Про це повідомили аналітики проєкту EastFruit.

За даними експертів, зараз моркву з місцевих господарств відвантажують по 10-14 грн/кг ($0,27-0,38/кг), що в середньому на 20% дорожче, ніж наприкінці минулого робочого тижня.

Гравці ринку також додають, що подорожчанню сприяє помітне підвищення торговельної активності в сегменті якісної моркви.

Зокрема, більшість господарств призупинили продажі цього овочу в очікуванні ще більшого зростання цін і заклали основний обсяг урожаю на зберігання.

“До реалізації вони пропонують тільки надлишки, внаслідок чого пропозиція на ринку дещо обмежена”, – йдеться у повідомленні.

За даними аналітиків, нині в Україні морква надходить у продаж в середньому на 31% дешевше, ніж в аналогічний період 2022 року. Однак, учасники ринку не виключають, що тенденція зростання цін може бути тимчасовою.

Вони припускають, що подальше подорожчання може мотивувати фермерів почати розпродаж моркви зі сховищ, що призведе до збільшення поставок і, як наслідок, до зниження цін.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *