Аналітики Bank of America знизили рейтинг акцій криптобіржі Coinbase

Bank of America

Bank of America змінив рейтинг акцій криптобіржі Coinbase на «нижчий за середній» у зв’язку з позовом Комісії з цінних паперів та бірж США (SEC).

Банківські аналітики констатують: SEC приділяє особливу увагу платформам, що дозволяють торгувати не тільки біткоїном та ефіром, а іншими криптоактивами, яких регулятор уже вважав або може вважати незареєстрованими цінними паперами. Особливий інтерес SEC викликають компанії, що надають послуги стейкінгу: коли клієнт погоджується заблокувати свої криптоактиви на певний період часу, щоб отримувати прибуток від них. Регулятор вважає, що подібна практика має схожість з інвестиційним контрактом і повинна відповідати певним нормативним параметрам.

Аналітики Bank of America зазначили, що близько 23% чистого виторгу Coinbase у першому кварталі було отримано від транзакцій, не пов’язаних з біткоїном або ефіром, а близько 10% припадає на винагороду за стейкінг. З початку року обсяги торгів криптовалютами на торговому майданчику були помітно нижчими, ніж у 2022 році, попри відновлення ринку.

Претензія американського регулятора до Coinbase Global полягає в тому, що біржа не зареєструвалася як брокер, біржа з торгівлі цінними паперами або клірингова агенція. Фахівці Bank of America упевнені, що це може поставити під загрозу бізнес-модель Coinbase.

Згідно з тогорічними даними Bank of America, криптоінвестори стали віддавати перевагу стейблкоїнам, прив’язаним до долара США або золота, у зв’язку з рецесією, що затяглася, у Сполучених Штатах.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *