В Україні буряк підскочив у ціні і це ще не кінець

В Україні очікується зростання вартості столових буряків. Попри досить низьку активність у цьому сегменті на ринку, більшість фермерських підприємств переглянули ціни, внаслідок чого вони зросли на 20% за тиждень.

0859_040c381ad4ea862da41ec76363820e55.jpg (58.34 Kb)

Про це повідомляють аналітики EastFruit. Залежно від якості, обсягу партії та регіону виробництва вартість буряків становить 10-14 грн/кг. Минулого тижня виробники коренеплоду відпускали його за оптовою ціною 8-12 грн/кг, причому реалізація здійснювалася стабільними темпами.

“Основним фактором подорожчання в даному сегменті стало те, що більшість господарств призупиняють продажі буряків в очікуванні покращення цінової ситуації на ринку та відправляють основний обсяг урожаю на зберігання. До реалізації вони пропонують лише надлишки, внаслідок чого загальна пропозиція коренеплодів на ринку почала скорочуватися”, – стверджують аналітики ринку аграрної продукції.

Нинішні ціни на буряки в Україні в середньому вдвічі перевищують торішні за аналогічний час, але виробники не виключають, що зростання цін може бути тимчасовим явищем. Експерти припускають, що при подальшому подорожчанні фермери можуть розпочати розпродаж буряків зі сховищ, що призведе до збільшення поставок та знизить ціни на цю продукцію загалом.

За скільки продають буряк у супермаркетах

Високі ціни на буряки від виробників поки що не досягли кінцевих споживачів. За даними “Мінфін”, середня вартість буряків у найбільших торгових мережах України становить 15,65 грн/кг, що навіть менше, ніж було у вересні (26,32 грн/кг).

Auchan – 15,50 грн;

Metro – 13,94 грн

Megamarket – 17,50 грн.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *