В магазинах будуть позначати бренди, які спонсорують війну

В Україні запропонували маркувати продукцію брендів, які досі не вийшли з російського ринку. У разі, якщо до законодавства внесуть відповідні зміни, маркування таких товарів стане обов’язковим не лише на прилавках магазинів, а й у рекламі.

0591_sankciyi.jpg (38.13 Kb)

Така ініціатива міститься у законопроєкті № 11183, який уже зареєстрований у Верховній Раді. Автор документа, нардеп Володимир Крейденко (“Слуга народу”) зазначає, що інформування про співпрацю з агресором дозволить українцям робити свідомий вибір.

“Українські споживачі повинні знати компанії, які опосередковано фінансують продовження збройної агресії держави-терориста, щоб робити усвідомлений вибір: чи користуватися послугами таких компаній або купувати їхню продукцію”, – зазначив нардеп у Facebook.

Законопроєкт, серед іншого, пропонує запровадити кілька обов’язкових до виконання правил щодо позначення продукції, виробник якої здійснює господарську діяльність біля Росії. Зокрема:

маркування про співробітництво з РФ має бути розміщена на ціннику та упаковці товару;
маркування має включати напис “Виробник сплачує податки до бюджету держави-агресора”;
аналогічні зміни пропонується внести і до законодавства про рекламу;
окремо передбачається маркування торгових чи офісних приміщень продавця, який продовжує діяльність у державі-агресорі.
Також передбачається, що Кабінет міністрів щомісяця інформуватиме споживачів про виробників або продавців, які здійснюють будь-яку господарську діяльність на території держави-агресора. Для цього Кабмін розміщуватиме “відповідну інформацію на урядових інформаційних ресурсах”.

За словами Крейденка, така інформація дозволить громадянам уникати продукції виробників, які здійснюють господарську діяльність у Росії, а також триматися осторонь таких продавців. Як наслідок, це сприятиме припиненню опосередкованого фінансування збройної агресії проти України самими українськими громадянами, вважає нардеп.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *