Середній чек на закордонні тури здорожчав для українців

Влітку 2024 року середня глибина бронювання туру зросла з 10 до 40 днів.

6993_1f51c1cb0c86f9bbacdf61dccc99877b.jpg (83. Kb)

Середній чек подорожчав на 25% у порівнянні з періодом до повномасштабного вторгнення, повідомила керівниця Product Marketing в Join UP! Катерина Артюх, передає “Інтерфакс-Україна”.

“Збільшилася кількість людей, які дозволяють собі відпочинок за кордоном. Але, щоправда, це ще далеко до відновлення обсягів, якщо порівнювати 2023-й із 2021 роком, то показники менші в рази. Однак уже торік кількість туристів зросла майже на 50 відсотків щодо 2022-го. І таку саму динаміку ми спостерігаємо у 2024 році”, – вказала вона.

У порівнянні із західними туристами, в українців значно нижча глибина бронювання, зараз вона складає до 40 днів.

“Гарячі тури бронюють, як і раніше, тільки з поправкою на логістичні моменти, тобто не з сьогодні на завтра, а з сьогодні на два-три дні. Бронюють також і на плюс два-три місяці. Середня глибина – орієнтовно 30-40 днів. Порівняно з минулим роком це позитивна динаміка, тому що торік глибина була значно меншою, до 10 днів”, – повідомила Артюх.

Більша частина запитів українців зараз – з вильотом з Кишинева. Близько 14% туристів обирають автобусні тури з України до Болгарії, Чорногорії та Туреччини. Приблизно стільки ж обирають авіатури з Жешува, десь 8% – інші аеропорти Польщі, 3% – аеропорти Румунії.

Ціна туру зросла передусім через ускладнену логістику та коливання цін на авіапальне.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *