ФДМУ продав на аукціоні завод російсько-грецького олігарха

Фонд державного майна України продав на аукціоні завод з виробництва упаковки для м’ясопереробної галузі “ПентоПак”, що у Борисполі Київської області.

8836_614cd0f09c1b5.jpeg (43.95 Kb)

Це підприємство належало родині російсько-грецького олігарха Івану Саввіді. Про аукціон повідомив голова ФДМУ Віталій Коваль, пишуть “Суспільне”.

“Ринок визначальної вартості цього об’єкта і переможна ставка повторного аукціону склала трохи більше 103 мільйонів гривень”, – сказав Коваль.

На оплату лота у покупця є 20 днів. Без запропонованої вартості інвестор уже заплатив гарантійний внесок у розмірі 20 374 579,00 грн.[

Кошти від продажу підуть на відбудову України у Фонд ліквідації наслідків російської агресії.

Раніше Коваль повідомляв, що стартова ціна “ПентоПак” – 203,7 млн грн.

Перший аукціон з продажу заводу, призначений на 31 травня, не відбувся через відсутність учасників.

Стартову ціну на повторному приватизаційному аукціоні знизили удвічі: з початкових 203,75 млн грн до 101,87 млн.

У лютому Вищий антикорупційний суд конфіскував активи грецько-російського мільярдера і його дружини.

Іван Саввіді – російський олігарх грецького походження, який має тісний зв’язок з владою РФ і керівною там партією “Единая Россия”.

Саввіді також є президентом Федеральної національно-культурної автономії греків Росії, через яку здійснює ідеологічну підтримку агресивних дій РФ, шляхом глорифікації російського диктатора Володимира Путіна і російських окупантів. Саввіді надає матеріально-технічну підтримку окупаційним адміністраціям на тимчасово окупованих територіях України.

Кіріякі Саввіді – його дружина, є однією із найбагатших жінок у Ростовській області РФ. Вона є номінальною власницею низки компаній, а бізнесом фактично володіє її чоловік.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *