Данська рада у справах біженців роздає гроші безробітним українцям

Безробітні мешканці Дніпропетровщини, Миколаївщини, Херсонщини та Запорізької області мають змогу пройти професійні курси за грантові кошти. На підвищення кваліфікації чи здобуття нових професійних навичок они можуть отримати $500, тобто майже 20 тис. грн.

7292_1470992131_7a72d90f31f9fb52c5168c052d0361c8_650x410_1_650x410.jpg (40.12 Kb)

Грант для мешканців регіонів, постраждалих від бойових дій, виділила Данська рада у справах біженців (DRC). Повідомляється, що програма фінансується коштом Бюро з питань гуманітарної допомоги Агентства США з міжнародного розвитку (USAID).

“Мета цієї програми – забезпечити зміну або/та підвищення кваліфікації, щоб покращити можливості працевлаштування людей, які постраждали від війни”, – пояснюють у DRC.

Участь у програмі можуть взяти безробітні мешканці Запорізької, Дніпропетровської, Миколаївської та Херсонської областей, які заповнять заявку (коли набереться необхідна кількість учасників, реєстрацію закриють). Пріоритет надаватимуть заявникам з:

Запоріжжя;
Кривого Рогу;
Павлограду;
Михайлівської громади (Запорізька область);
Петро-Михайлівської громади (Запорізька область);
Апостолівської громади (Дніпропетровська область);
Томаківської громади (Дніпропетровська область).
Крім того, перевагу при розгляді заявок отримають вразливі категорії населення, зокрема багатодітні родини та люди з інвалідністю. Данська рада згодна оплатити будь-який обраний заявником курс. Але є декілька умов:

обрана спеціальність має бути актуальною на ринку праці його регіону;
організація, яка проводить навчання, має укласти договір про навчання коштом гранту;
навчання має розпочатися у травні або червні та завершитись до кінця серпня 2024 року;
учасники нададуть фінансовий звіт з детальним описом витрат грантових коштів.

При заповненні заявки на грант потрібно буде пояснити свою мотивацію, перспективи працевлаштування після завершення курсу, а також вказати ситуацію в родині та сформулювати бажання стати одержувачем цього гранту. Тим учасникам, які пройдуть відбір, повідомлять про наступні етапи. А ті, хто не буде відібраний цього разу, зможе подати заявку на участь у наступних програмах.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *