Індекс споживчих настроїв українців знизився на вісім пунктів

У червні 2024 року індекс споживчих настроїв українців знизився на вісім пунктів.

4038_gnach1_jpg_resized.jpg (64.02 Kb)

Зараз він становить 64,5 п. Зменшились усі складові індикатора, свідчать дані щомісячного дослідження компанії Info Sapiens.

Індекс поточного становища знизився і складає 50,9 п. Це на 4,7 п. нижче за рівень цього показника у травні. Індекс економічних очікувань зменшився на 10,2 п. та складає 73,6 п.

У червні показник індексу очікуваної динаміки безробіття зменшився на 1,7 п. та складає 124,3 п. Індекс інфляційних очікувань зріс на 11,7 п. та складає 188 п. Індекс девальваційних очікувань ріс на 12 п. та складає 167 п.

“У червні 2024 року більшість показників продовжують негативну тенденцію попереднього періоду. Більше того, зниження показує також і індекс поточного становища населення України. Окрім цього, зросли також інфляційні та девальваційні очікування. Відповідно, невизначеність і надалі має суттєвий вплив як на поточну ситуацію серед населення України, так і на складові, які стосуються майбутнього”, – кажуть аналітики.

Індекс обчислюється за трьома показниками: оцінка споживачами перспектив на ринку праці, рівень фінансового благополуччя в найближчі 12 місяців і готовність витрачати гроші у цей момент. Зниження індексу споживчої довіри пояснюється зниженням показників рівня фінансового благополуччя та готовності витрачати гроші.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *