В Україні зростають ціни на картоплю: назвали причини

В Україні зростання цін на картоплю продовжується вже другий тиждень поспіль. Картопля надходить на ринок по 12-16 грн/кг ($0,33-0,44/кг), що в середньому на 17% дорожче, ніж наприкінці минулого робочого тижня.

6788_587fe53b4eee8-0001-5e4a518f-52b4e615-8d61-afa9917e_watermark.jpg (47.74 Kb)

Про це йдеться у публікації EastFruit. Зростання цін виробники аргументують одразу кількома причинами. Насамперед підвищуючий ціновий тренд пов’язаний із помітним скороченням пропозиції некондиційної продукції, оскільки постачання з необладнаних складів впали до мінімуму.

Водночас, попит на картопля продовжує зростати. Також варто зазначити, що деякі великі господарства, як і раніше, стримують продаж картоплі високої якості в надії на подальше зростання цін.

Зазначимо, що вартість картоплі в Україні вже в середньому у 2,5 рази вища, ніж за аналогічний період 2022 року. При цьому багато учасників ринку не прогнозують послаблення торговельної активності в цьому сегменті найближчим часом. Більше того, багато фермерів заявляють про свій намір і надалі переглядати ціни у бік підвищення.

Своє рішення вони пояснюють активним попитом на якісну картоплю. У той же час, пропозиція такої продукції на ринку дещо обмежена, оскільки деякі великі господарства, як і раніше, стримують продаж картоплі високої якості в надії на подальше подорожчання.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *