В Україні відчутно подорожчали огірки

В Україні різко подорожчали огірки, лише за тиждень ціни зросли в середньому на 23%. Комбінати встановили ціни у 20-25 грн/кг.

6199_1442399.jpg (81.74 Kb)

Як пише видання agronews, чергове подорожчання у цьому сегменті виробники пояснюють обмеженою пропозицією тепличного огірка на ринку. При цьому продавці відзначають високий попит на огірок у розпал сезону, тоді як пропозиція цієї продукції з місцевих господарств залишається дуже обмеженою.

За словами самих виробників, різкі температурні перепади спровокували поширення хвороб огірка, що призводить до зниження вибірок у стаціонарних тепличних комбінатах. “Зараз цю ситуацію посилюють спека та посуха”, – зазначають аналітики.

Аналітики наголошують, що на сьогоднішній день тепличний огірок в Україні вже коштує в середньому на 33% дорожче, ніж у середині серпня минулого року.

“Але ключові гравці ринку вважають це подорожчання тимчасовим явищем і сходяться на думці, що відпускні ціни на тепличні огірки почнуть знижуватися, як тільки більшість стаціонарних комбінатів вийдуть на повну потужність”, – підсумовують аналітики.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *