В Україні стрімко підскочили ціни на огірки

В Україні стрімко зростає попит на тепличні огірки. Істотне скорочення пропозиції цієї продукції стимулює зростання цін на огірки. Наразі лише поодинокі українські комбінати ведуть продаж овочів, але основну пропозицію цієї продукції на ринку становлять винятково імпортні огірки виробництва Туреччина. Однак невдовзі вартість має знизитися.

6900_103e9e21-d924d94b6603c34fc71e961c99a22d.jpg (61.71 Kb)

Нині фермери пропонують до продажу тепличний огірок уже по 90-135 грн/кг, що в середньому на 17% дорожче, ніж тижнем раніше. Про це йдеться в матеріалі EastFruit.

При цьому, як показує моніторинг, у супермаркетах ціни на найдешевші огірки поки що тримаються на середньому рівні 76-77 грн/кг. Втім за акціями овоч у деяких мережах пропонують і по 67,9 грн. Пропозицій із ціною вище 100 грн/кг теж достатньо, однак у цьому випадку йдеться про преміальні сорти.

Чому огірки зростають у ціні?

Подорожчання тепличних огірків оператори ринку передусім пов’язують із підвищенням цін на цю продукцію в самій Туреччині, яка традиційно виступає основним постачальником тепличних овочів в Україну в зимовий період. При цьому поточного тижня імпортні огірки на ринок надходили малооб’ємними партіями, до того ж багато оптових компаній відмовляються працювати з імпортним огірком через низьку якість цієї продукції.

Нині тепличний огірок на українському ринку продається в середньому на 70% дорожче, ніж на початку січня 2023-го. Однак багато учасників ринку погоджуються, що така цінова ситуація в цьому сегменті – це тимчасове явище.

Так, вже найближчим часом ситуація в сегменті тепличних огірків стабілізується. Це станеться після того, як нормалізуються поставки турецької продукції на український ринок.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *