В січні-лютому на українців чекає здорожчання продуктів

В Україні в січні-лютому очікується зростання цін на продукти. Здорожчання складатиме приблизно 5-7% через сезонні фактори, які впливають на молочну, м’ясну та овочеву продукцію.

36_gnach1_jpg_resized.jpg (64.02 Kb)

Такий прогноз озвучив заступник голови Всеукраїнської аграрної ради Денис Марчук у коментарі УНН. За його словами, наразі немає фактів, які б передбачали стрімкий ріст цін на продукти харчування.

При цьому ціни можуть зрости на 5-7% через вплив сезонного фактору, який зачіпає молочні продукти, м’ясні вироби та овочеві культури.

“Різкого підняття цін не буде, тому що фактів, які б призвели до зростання цін, наразі немає. Інфляція контрольована. Єдине, що може частково відобразитися на цінах, це курс гривні до долара”, – сказав Марчук.

Він додав, що коливання курсу може вплинути і на імпортну продукцію. “Всередині факторів здорожчання немає. Хіба що фактор сезонності: складання та зберігання овочів, електроенергія. У середньому, протягом січня-лютого, передбачається зростання цін на не більше ніж 5-7%”, — додав заступник голови ради.

Експерт зазначив, що можуть зрости ціни на овочі, молоко та м’ясну продукцію. Причина здорожчання овочевої групи — сезонний фактор.

“Молочка також йде в ціні тому, що наразі не сезон, та, відповідно, великий дефіцит від домашнього господарства. Попит є на нього (молоко – Ред.), а задовольнити такий попит дуже важко. Ну, і м’ясна продукція. Також фактор сезонності. Він пов’язаний із війною, забезпечення заготівлею кормів, які треба теж утримувати”, — підсумував Марчук.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *