Супермаркети переписали ціни на білокачанну капусту

В Україні дорожчає білокачанна капуста. Наприкінці листопада виробники продавали її по 7-10 грн/кг, що в середньому на 20% дорожче, ніж тижнем раніше. У супермаркетах же ціни вже зросли на понад 2 грн/кг – до середніх 10,67 грн/кг, – однак не виключено, що в подальшому вони можуть підскочити ще.

12_gavrishprof_belokachannaya_kapusta_ot_posadki_do_uborki_rassada.jpg (.72 Kb)

Про здорожчання повідомили аналітики EastFruit. Вони зазначили: підвищити ціну на капусту виробники змогли за рахунок помітного скорочення пропозиції з дрібних господарств, які вели продаж одразу з поля через відсутність власних складів.

“При цьому пропозиція цієї продукції доволі обмежена, оскільки багато господарств вважають за краще не поспішати з продажами, оскільки не виключають, що найближчими тижнями ціни на цю продукцію можуть і далі зростати. Водночас оптові компанії виявляють досить високу зацікавленість у закупівлі капусти й готові підвищувати закупівельні ціни”, – йдеться у повідомленні.

Втім, наголошується, зростають ціни не на всю капусту. За даними аналітиків, підвищувальний ціновий тренд “притаманний виключно сегменту продукції високої якості”.

Які ціни в супермаркетах

У супермаркетах 1 грудня капусту продають у середньому по 10,67 грн/кг. Що, за даними “Мінфіну”, більш ніж на 2 грн/кг перевищує середню ціну листопада.

Загалом же в різних мережах вартість овочу коливається від 7,4 грн/кг до 14,9 грн/кг. Зокрема:

Novus – 8,29 грн/кг;

Metro – 11,34 грн/кг;

Auchan – 11,4 грн/кг;

Varus – 7,4 грн/кг;

Megamarket – 14,9 грн/кг.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *