Посилки в Україні подорожчали

В Україні можуть змінити податок на пересилання товарів ФОПами та юридичними особами. Так, якщо уряд ухвалить це рішення, всі юрособи зможуть офіційно оформити посилки за 1-2 хвилини на сайті “Укрпошта” без зайвих формальностей, самостійно, без брокера та безкоштовно.

5672_programma-gosudarstvennogo-sofinansirovaniya-pensii-800x450.jpg (38.27 Kb)

Також буде можливість відправити свій товар у будь-яке з 660 000 відділень у 192 країнах по всьому світу. Про це написав у своєму Telegram генеральний директор “Укрпошти” Ігор Смілянський.

Він нагадав, що минулого тижня Верховна Рада ухвалила у другому читанні закон N9456, де врегулювала питання підняття порогу вартості товарів, які пересилаються ФОП та підприємствами за межі України. “Ми, звісно, долучились своїми скромними зусиллями до цього закону і спільно з депутатами зробили гарну новину для малих виробників, що торгують за кордон через власний сайт чи маркетплейс типу Etsy, Amazon, eBay чи Shopify.

Раніше для ФОПів та юросіб було як: якщо вартість товару + доставка разом складають понад 150 €, привіт, бюрократія та морока – оформлення лише через подання вантажної митної декларації, в окремій митній системі, до якої без брокера – ні доступу, ні розуміння, як це зробити правильно. Та й, більше того, оформлення однієї такої декларації в середньому коштувало 1 500 – 2 500 гривень. І скільки потенційних міжнародних підприємців ми втрачали лише на цьому?” – написав гендиректор.

При цьому єдиний шлях, як цьому можна було запобігти, – відправлення окремих посилок. Однак тепер закон збільшив цей поріг до 1 000 євро.

“Отже, як тільки Кабмін оновить постанови (2-3 місяці), всі юридичні особи зможуть абсолютно офіційно оформити посилки за 1-2 хвилини на сайті Укрпошта. Без будь-яких зайвих формальностей, самостійно, без брокера та абсолютно безкоштовно. А ще – відправити свій товар через Укрпошту в будь-яке з 660 000 відділень у 192 країнах по всьому світу (окрім країн-терористів, звісно, але туди вже стабільно доставляють наші ЗСУ та дрони). Тож менше бюрократії – більше експортних новинок”, – підсумував Смілянський.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *