В Україні різко змінилася ціна борщового набору

Українські аграрії переписали ціни на основні овочі борщового набору. Зокрема майже вдвічі виросли ціни на капусту, а також дорожчає цибуля. Експерти ринку попереджають не чекати нижчих цін до нового врожаю.

8665_original_1.jpg (41.08 Kb)

Про це повідомила керівниця відділу маркетингу оптового ринку сільськогосподарської продукції “Шувар” Тетяна Попович. Вона зазначила, що нині капуста майже втричі дорожча, ніж в аналогічний період торік – 19-20 грн/кг проти 7 грн/кг.

“Ціни на капусту різко зросли – майже вдвічі за останній тиждень. Таке трапилося через погані погодні умови, що вплинули на врожайність. Минулого року ситуація була дещо кращою завдяки сприятливішим умовам. Імовірно, що ціни можуть стабілізуватися в найближчі тижні, але значного зниження не передбачається через сезонні фактори”, – каже Попович.

Ріпчасту цибулю на ринку Шувар наразі продають в проміжку 13-18 грн/кг. До осені ціни можуть дещо стабілізуватися, але значного здешевшання цибулі не буде. Таку вартість овоча Попович пояснила двома факторами:

сезонні зміни;
затримки збору врожаю через погані погодні умови.
Порівняно з минулим роком помітно змінилися ціни і на решту овочів з борщового набору. Нині вони коштують стільки:

картопля: 10-16 грн/кг (проти 8 грн/кг торік);
морква: 12-15 грн/кг (проти 17 грн/кг минулого року);
буряк: 9-10 грн/кг.
Водночас, згідно з даними “Мінфін”, вартість найпопулярніших овочів з українського столу у великих торгівельних мережах значно вища. У супермаркетах нині їх можна купити за стільки:

капуста білокачанна – 34,55 грн/кг;
картопля – 15,80 грн/кг;
морква – 16,20 грн/кг;
цибуля ріпчаста – 15,50 грн/кг;
буряк – 12,14 грн/кг.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *