Яким українці побачать долар у червні

У червні курс готівкового долара в Україні перебуватиме в межах 40-41 грн, причому як у банках, так і в обмінниках. Таким чином, наступного місяця очікується помітна зміна вартості американської валюти – адже увечері 29 травня обмінники виставили її курс на середньому рівні 40,67/41,03 грн (купівля/продаж). Банки – 40,3/40,95 грн.

0436_1f51c1cb0c86f9bbacdf61dccc99877b.jpg (83. Kb)

Про очікуваний курс OBOZ.UA розповів начальник департаменту казначейства Глобус Банку Тарас Лєсовий. Він зазначив: загалом загальна ситуація на валютному ринку залишатиметься контрольованою.

Річ у тім, що навіть якщо курсові показники “проб’ють” закладений у бюджеті середньорічний курс 40,7 грн/долар, “то за певних економічних умов курсові показники надалі можуть дещо знизитися”.

“У червні на ринку діятиме режим керованої гнучкості, що гарантує часті й різноспрямовані курсові зміни, однак вони не будуть надмірними. До того ж ми припускаємо, що різновекторність на валютному ринку може тривати за аналогією травня: коли період зростання тривав протягом 3-4 днів, а потім змінювався протилежним спадним напрямом і навпаки”, – розповів банкір.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *