Український бізнес повідомив про падіння темпів виробництва

Самі підприємці пояснюють уповільнення проблемами з електрикою, питаннями безпеки та браком робочої сили.

4580_001-202-825x460.jpg (62.58 Kb)

Українські підприємці повідомили про падіння темпів виробництва, а також зниження очікувань у перспективі шести місяців. Відповідні дані за результатами проведеного у липні опитування наводить Інститут економічних досліджень і політичних консультацій.

Зокрема, зменшилась кількість підприємств, що можуть похвалитись стовідсотковою завантаженістю виробничих потужностей – зниження склало з 20% у червні до 11% у минулому місяці.

Також у липні трапились деякі зміни у рейтингу перешкод для ведення бізнесу. Головною з них (78%) називають перебої з постачанням електроенергії.
Водночас, більше підприємств заявили про небезпеку для роботи – цей показник збільшився з 54% у червні до 58% у минулому місяці.

Також у трійці головних проблем опинився брак робочої сили – про це зараз говорить кожен другий бізнес. Останнє пов’язують з призовом та виїздом співробітників.

“‎Ця перешкода помінялася місцями із зростанням цін на сировину матеріали та товари”, – йдеться у дослідженні.

В опитуванні New Monthly Enterprises Survey від Інституту економічних досліджень і політичних консультацій беруть участь близько 500 українських промислових підприємств, які знаходяться у 21 із 27 областей нашої країни.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *